Dežela pravljic Olimje

Dežela pravljic Olimje
Deli na:

Pod Olimsko goro, le kakšnih 5 km iz centra Podčetrtka oz. 1,2 km od samostana Olimje nas pot pripelje v zanimivo Deželo pravljic Olimje. Cesta do nje je asfaltirana, obcestne table dobro označene, pri vhodu v Deželo pa je velik parkirni prostor. V omenjeni deželi bodo seveda najbolj uživali najmlajši, ki si bodo v čudovitem okolju in čarovniškem vzdušju lahko ogledali veliko zanimivega. Domišljijski park se nahaja v gozdu, v katerem so gozdne poti speljane med pravljičnimi in zgodovinskimi junaki. Dobrodošlico najprej izreče palček na balkonu in obiskovalce prijazno povabil v Deželo, v nadaljevanju poti po svetu pravljic pa lahko najmlajši srečajo Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like … Zraven naštetih lahko po poti skozi gozd spoznavajo čarovnice ter like iz slovenskih in tujih pravljic, nadvse zanimiva pa je ˝učna ura geografije˝, kjer je na ogleda galerija spominkov iz celega sveta. V njej so zbrani spominki s potovanj po svetu )kurent, štorklja, Eifflov stolp, Kip svobode …). Kamenčki so s Triglava, z Niagarskih slapov, kitajskega zidu, Keopsove piramide itd., zanimiva pa je tudi zbirka lepih deklic (lutk) z narodnimi nošami.

Morda te bo zanimalo:   Styrassic park v Bad Gleichenbergu

V okviru ˝učne ure zgodovine˝ boste v pravljični deželi spoznali družino Korenčkovih izpod Olimske gore. V malem muzeju, ki predstavlja življenje 15 članske družine Korenčkovih pred sto leti je veliko drobnih in za tisti čas značilnih predmetov in vse je prirejeno, da si obiskovalec skuša vživeti v tisti čas. Njihove člane boste srečali tudi na sprehodu skozi gozd, kjer so poti domiselno urejene. Na sprehodu vas bodo razveseljevale gozdne ptice, ki jih je v času našega obiska bilo precej. Predmeti so dokaj dobro označeni, domišljijski park pa ves čas dopolnjujejo. Po navedbah lastnikov je njihov naslednji projekt postavitev dežele Smrkcev.

Dežela pravljic in domišljije je odprta za oglede vsak dan od jutra do večera. Koča pri čarovnici v kateri je urejen muzej, je odprta ob sobotah, nedeljah in ob praznikih med 10. in 18. uro. Za skupine imamo odprto po predhodni najavi vsak dan. Pozimi ne obratujejo, podrobnost o aktualnem delovnem času pa si lahko ogledate tudi na njihovi spletni strani http://www.carovnica.si/koca-pri-carovnici.

Kontakt:

Dežela pravljic in domišljije
Olimje 104, 3254 Podčetrtek
M: +386 31 309 103
E: info@carovnica.si
W: https://carovnica.si/

Viri:

  • Foto: Črtomir Rosić
  • Informativna brošura Dežele pravljic Olimje

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@vagabundo.si.