Gostišče Kafana Izvor Lisine: Doživetje pristne domače kuhinje in čudovita narava Resavske doline

Gostišče Kafana Izvor Lisine: Doživetje pristne domače kuhinje in čudovita narava Resavske doline
Deli na:
Doživite oazo neokrnjene narave v doline reke Resave

Dolina reke Resave oz. Resavska dolina v vzhodni Srbiji, ki se razprostira na prostoru med reko Velika Morava in Kučajskimi planinami, slovi po neokrnjeni naravi in neizmerni lepoti. Na omenjenem območju so kar trije naravni rezervati (Vinovača, soteska reke Resave in kanjon Suvaja), kjer lahko obiskovalci uživajo v številnih naravnih znamenitostih. Med njimi moramo posebej izpostaviti čudoviti slap Veliki buk, ki mu domačini pravijo tudi Lisine. Slikoviti slap se nahaja okrog 20 km od Despotovca in le kakšnih 5 km iz centra vasi Strmosten. Od leta 1995 je zaščiten s posebno vladno uredbo Republike Srbije kot spomenik narave posebnega pomena ˝Spomenik prirode Lisine˝. Ime Lisine izhaja iz istoimenske kotline, gre pa za zaščiteno območje, ki obsega rečico Vrelo, slap Veliki buk in izvir Veliko vrelo v podnožju vrha Sokolice na planini Beljanica.

Kafana Izvor Lisine stavi na pristno domačo srbsko hrano in gostoljubje

Ne daleč stran le kakšnih 10 minut od slapa stoji gostišče oz. restavracija s prenočišči Kafana Izvor Lisine, ki je tod zagotovo ena od najboljših. Lahko bi rekli, da je ena od top, kar jih je obiskala ekipa spletnega portala Vagabundo. Ponaša se z odlično hrano prave domače srbske kuhinje in postrežbo nasploh. Restavracija, ki jo vodita zakonca Vaska i Miško ima nadvse zanimiv ambient in  zelo lepo urejeno okolico, goste pa zaposleni postrežejo z nasmehom in veliko gostoljubnostjo. Ponosni so na svoje menije iz samih domačih sestavin, ki jih nabavljajo od okoliških kmetov. Pri tem moramo omeniti, da je tod narava povsem neokrnjena, saj daleč naokrog, vsaj kakšnih 100 km, ni nobene industrije in npr. zelenjava na njihovem krožniku je okusna kot z domačega vrta. Seveda ne moremo brez omembe domačega kajmaka in prav posebnega kruha, ki mu pravijo pogača, pečejo pa ga na poseben način podoben izpod peke in sproti glede na naročila. Njegov okus je božanski in ekipa spletnega portala Vagabundo smo ga vsak dan naročili za na pot. Nasploh so meniji obilni in polni samih dobrot, ki se jih gosti težko odrečejo, ob tem pa moramo izpostaviti tudi zajtrk, ki je za razliko od mnogih drugih res kraljevski.

Morda te bo zanimalo:   Garni hotel Keltika, udobnost in pristno gostoljubje

Kafana Izvor Lisine je idealen izletniški cilj za vse ljubitelje neokrnjene narave in tradicije

Gostišče Kafana Izvor Lisine je idealna iztočnica za oglede naravnih znamenitosti in znamenitosti srbske kulturne dediščine v resavskem okraju. Med njimi moramo posebej izpostaviti čudovito Resavsko jamo (Resavska pečina), samostan Manasija pri Despotovcu, znamenit bukov sestoj Vinatovača, kjer rastejo bukve stare tudi več kot 350 let, potem muzej premogovništva Senjski rudnik, samostan Ravanica … Idej za oglede znamenitosti je tod precej in mnogo tega je ostalo še neraziskanega.

Udobno prenočišče Kafane Izvor Lisine po napornem dnevu in svežina jutranjih ur je neprecenljiva izkušnja

Po napornem potepanju in ogledih se zvečer prileže udobno ležišče, ki jih ponuja prav gostišče Kafana Izvor Lisine. Ta razpolaga z 10 ležišči, ki so razporejena v dveh troposteljnih etno bungalovih in dveh dvoposteljnih apartmajih. Vsi so res lepo urejeni in udobni, posebno doživetje pa sta prav etno bungalova, ki imata prostorno teraso. To je ekipa spletnega portala z veseljem uporabljala za večerna kramljanja ob kavici oz. obujanje spominov na preživet dan. Kavico skuhano na turški način smo seveda naročili v restavraciji, ki obratuje tudi do poznih večernih ur. Jutranje prebujanje je za vsakega gosta posebno doživetje saj se lahko naužije res čistega zraka, ki dodobra napolnil pljuča, pogled na lepo urejeno zelenico okrog restavracije in bližnji gozd pa vsakemu vlije posebno energijo za nove podvige v tekočem dnevu.

Morda te bo zanimalo:   Vinogradniško turistična kmetija Pungračič, Haloze

Spletni portal Vagabundo toplo priporoča

V kolikor vas torej pot in raziskovalna žilica ponese v te kraje in iščete gostišče s slastno domačo srbsko hrano in udobnim prenočiščem v osrčju Srbije, potem vam ekipa spletnega portala Vagabundo nadvse priporoča prav gostišče oz. restavracijo s prenočišči Kafana Izvor Lisine.

Kontakt:

Kafana Izvor Lisine
Vaska i Miško
Lisine – Strmosten
T: +381 64 513 83 83
E: info@lisine.rs
W: http://www.lisine.rs/

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@vagabundo.si.