Apartma Bogojević, Golubac (Srbija)

Apartma Bogojević, Golubac (Srbija)
Deli na:

Reka Donava je prežeta s čudovito naravno in izjemno kulturno dediščino, za ljudi ob njenem nabrežju pa je vedno predstavljala vir življenja. Tako reka, ki je oblikovala eno najbolj očarljivih pokrajin že stoletja velja za zibelko kulture in civilizacije. Za svoja potovanja so jo uporabljali mnogi cesarji in kralji, po njihovih sledeh pa je danes mogoče občudovati samostane in razkošne gradove ter čudovita srednjeveška mesta. Eno od takšnih srednjeveških mest ob Donavi, ki je vsekakor vredno obiska je tudi znameniti Golubac v Srbiji, ki je nastal kot branik v Đerdapsko sotesko, znan pa je po svoji čudoviti trdnjavi oz. gradu (tvrđava Golubački grad). Pri omenjenem mestu reka zapusti Panonsko nižino, njen širok in umirjen tok pa se prepusti ozki in visoki Đerdapski soteski z mnogimi meandri. Gre za največjo in najdaljšo sotesko v Evropi, ki ji mnogi pravijo tudi Železna vrata, njene stene pa se nad Donavo dvigajo tudi do 800 m.n.m. Prav mesto Golubac, ki je oddaljen le kakšnih 130 km od Beograda, je eno najboljših iztočnic za raziskovanje slikovite pokrajine ob Donavi, za katero popotnik mora planirati vsaj kakšen teden. To mestece ob reki Donavi je popolno zatočišče pred vsakodnevnim stresom. To je kraj, kjer ljudje živijo in uživajo hkrati – živijo mirno in v skladu z naravo, zato je Golubac kraj, ki ga morate obiskati. Za nastanitev v tem času toplo priporočam Aparma Bogojević, ki se nahaja v centru mesta, a na mirni lokaciji ob parku in na lepo urejeni obali Donave.

Morda te bo zanimalo:   Stopića pećina, posebnost Zlatiborja

V bližini apartmaja Bogojević najdete odlično restavracijo, pekarno, kavarno in trgovino, avtobusna postaja pa je le kratek sprehod stran. Gre za 58 m² udoben apartma za 5 oseb, ki je bil prenovljen leta 2021 in popotnikom ponuja vse kar potrebujejo. Na voljo je popolnoma opremljena kuhinja z opremo za pripravo kave in čaja ter s hladilnikom in pečico, lastna kopalnica s prho, sušilcem za lase ter brezplačnim toaletnim priborom, dve spalnici (dnevno sobo in spalnico), brezplačen Wi-Fi, kabelsko TV z ravnim zaslonom in klimatsko naprav. Za dodatno udobje gostov je na voljo še posteljnina, brisače in copati. Apartma oz. stanovanje je v pritličju, poleg igrišča, promenade in parka, za tiste, ki potujejo z avtomobilom pa apartma ponuja še brezplačno parkirišče.

Središče mesta je oddaljeno le 1 km, trdnjava Golubac pa približno 10 minut vožnje. V bližini je tudi znamenito arheološko najdišče Vinci (Vinčenska kultura) in znam samostan Tumane. Med bivanjem v Aparmaju Bogojević  lahko popotniki svoje bivanje najbolje izkoristijo tudi tako, da se udeležijo lokalnih dejavnosti, kot so ribolov, jadranje z ladjico, kopanje, pohodništvo in kolesarjenje.

Kontakt:

Apartma Bogojević
Dunavski kej 4, 12223 Golubac, Srbija
T: +381 63 284 615
E: milenbogojevic@gmail.com
W: https://www.apartmanbogojevic.rs/

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@vagabundo.si.