Styrassic park v Bad Gleichenbergu

Styrassic park v Bad Gleichenbergu
Deli na:

Styrassic Park v avstrijskem Bad Gleichenbergu je nadvse zanimiva družinska destinacija, zgrajen pa je ob vznožju prastarega vulkana. Na površini 5 hektarjev nas različne poti vodijo skozi lepo urejen gozdni kompleks in zabaviščni park, kjer je zgrajenih več kot 60 dinozavrov v naravni velikosti in predstavljajo zgodovino dinozavrov od nastanka do izumrtja. Po navedbah je pri izgradnji sodelovalo več kot 30 umetnikov, ki so v sodelovanju z univerzo iz Berlina v 21.400 delovnih urah umetniško ustvarili modele dinozavrov iz 30 ton jekla ter 400 ton betona.

V središču parka stojijo tisti dinozavri, ki so svoj življenjski prostor imeli na današnjem avstrijskem štajerskem in od tod tudi ime Styrassic Park. Park neprestano razširjajo ter obogatijo z novimi atrakcijami. Poleg nekaterih zelo atraktivnih podob dinozavrov kot npr. alozavra in njegove druščine je v parku možno slediti 7 milijonom let zgodovine človeštva, obiskati zanimivo dino hiško s kinom in dino paviljonom ter videti živali iz ledene dobe. Vsak dan so na programu različne predstave, otroci pa se lahko veselijo ob obisku mini živalskega vrta in zajčje vasi. Poigrajo se lahko na velikanskem pragozdnem toboganu ter obiščejo “hotel na drevesu pri drzni opici” in hotel na drevesu “Afrika”.

Morda te bo zanimalo:   Trakoščan, eden od najatraktivnejših dvorcev Hrvaške

Doživite lahko raznoliko pot z ognjevitim vulkanom, zaradi katerega se stresejo tla, presenečenje v vulkanu ter skrivnostno truplo v močvirju! Spremljate lahko tok zgodovine, ki je privedel do izumrtja dinozavrov ter razburljivo pot, na kateri lahko spoznate naslednike dinozavrov.  Zanimiv je svet mamutov, ki so bili v takratnih časih velikani na kopnem. Na koncu poti nas pot vodi mimo edinstvenega sabljezobega tigra, strahovite plenilske mačke z dolgimi zobmi, velikanskega jelena ter lenivca, vse do mogočnega jamskega medveda. Koncept parka je zelo poučen in predstavljen na enostaven način, kjer bodo svojo zanimanje zadovoljili tudi najmlajši. Vsekakor priporočam kot obvezen družinski izlet.

Kontakt:

Styrassic Park
A-8344 Bad Gleichenberg, Dinoplatz 1
T: +43 3159 2875-0
E: info@styrassicpark.at
W: www.styrassicpark.at

Viri:

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@vagabundo.si.