Kmetija Kocuvan, Vina Avos

Kmetija Kocuvan, Vina Avos
Deli na:

Slovenija ponuja polno zanimivega, saj se na vsakem koncu Slovenije najde kakšen naravni biser in kulturna ali pa zgodovinska znamenitost. To velja tudi za vzhodni del Slovenije, kjer ležijo slikovite Slovenske gorice, največje slovensko terciarno gričevje. Te predstavljajo pravljični gričevnat vinorodni svet, ki se razteza vse od avstrijske meje na severu do meje s Hrvaško na Jugu. Slovenske gorice so na eni strani omejene z mistično pomursko reko Muro, na drugi strani pa z Dravo. Poleg čudovitega gričevnatega sveta, ki je v večini poraščen s prostranimi vinogradi, v katerih raste trta vinskih sort laški rizling, renski rizling, rumeni muškat, sauvignon in rizvanec, ponujajo Slovenske gorice še veliko več. Ni namreč veliko krajev, kjer se prepletajo zanimivosti in lepote vseh vrst, ki so prikupno umeščene v umirjen svet naravnega okolja. Posebnost omenjene krajine sredi vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija predstavlja prav vinogradništvo, ki je tod ena od glavnih kmetijskih panog. Pri tem ne moremo mimo omembe prav posebne krajine na obrobju Slovenskih goric, kjer se na zahodu vinorodni griči spuščajo v dolino reke Ščavnice in rodovitna polja na vzhodu počasi prehajajo v Panonsko nižino. Gre za čudovit in precej neokrnjen kraj nedaleč stran od Blaguškega jezera, kjer svoje vinograde skrbno obdeluje družina Kocuvan. Njihova vinska klet in vinogradi ležijo v kraju Sovjak, svojo blagovno znamko vrhunskih vin pa so poimenovali Vina Avos. Z znanjem, modernimi pristopi in tehnologijo so usmerjeni v pridelavo belih, svežih, sadnih in sortno poudarjenih vin, ki odražajo tradicijo in okoliš pridelave.

Morda te bo zanimalo:   Župnijska cerkev sv. Barbare, Cirkulane pri Ptuju

Družino Kocuvan veže strast do pridelave odličnih vin in z njimi želijo zadovoljiti tako okuse ljubiteljev suhih vin kakor tudi tistih, ki imajo raje vina z ostankom sladkorja. V ponudbi blagovne znamke Vina Avos ponujajo tako suha, kot tudi polsuha in polsladka vina. Pri tem sledijo svoji viziji, da se preko njihovih vin narava pokaže v vsej svoji pestrosti in lepoti. Življenje je tisto, ki daje življenje, zato v družini Kocuvan na svoje vinograde gledajo kot na življenjski prostor. V njih s svojim delom in znanjem dosegajo, da so tla bolj živa in vitalnejša, trte odpornejše, vina pa polnejša in bolj raznolika. In ravno zaradi želje ohranjanja narave so se že v preteklosti v celoti odpovedali uporabi herbicidov in insekticidov. Nasploh so v družini Kocuvan ekološko ozaveščeni, saj se tudi pri prodaji zavzemajo za okolje. Vsa njihova embalaža je namreč primerna za recikliranje in je delno proizvedena iz že recikliranih materialov. Prav tako s pomočjo sončne energije sami proizvedejo več električne energije, kot je porabijo med celotno pridelavo in predelavo grozdja in tako skrbijo za nizki ogljični odtis. Trajnostni pristop je tisti, v katerega družina Kocuvan verjame in ga živi v vsakdanjem življenju, v vinogradu ter pri sami predelavi grozdja v vino.

Družino Kocuvan veže strast do pridelave odličnih vin in z njimi želijo zadovoljiti tako okuse ljubiteljev suhih vin kakor tudi tistih, ki imajo raje vina z ostankom sladkorja. V ponudbi blagovne znamke Vina Avos ponujajo tako suha, kot tudi polsuha in polsladka vina. Pri tem sledijo svoji viziji, da se preko njihovih vin narava pokaže v vsej svoji pestrosti in lepoti. Življenje je tisto, ki daje življenje, zato v družini Kocuvan na svoje vinograde gledajo kot na življenjski prostor. V njih s svojim delom in znanjem dosegajo, da so tla bolj živa in vitalnejša, trte odpornejše, vina pa polnejša in bolj raznolika. In ravno zaradi želje ohranjanja narave so se že v preteklosti v celoti odpovedali uporabi herbicidov in insekticidov. Nasploh so v družini Kocuvan ekološko ozaveščeni, saj se tudi pri prodaji zavzemajo za okolje. Vsa njihova embalaža je namreč primerna za recikliranje in je delno proizvedena iz že recikliranih materialov. Prav tako s pomočjo sončne energije sami proizvedejo več električne energije, kot je porabijo med celotno pridelavo in predelavo grozdja in tako skrbijo za nizki ogljični odtis. Trajnostni pristop je tisti, v katerega družina Kocuvan verjame in ga živi v vsakdanjem življenju, v vinogradu ter pri sami predelavi grozdja v vino.

Kontakt:

Kmetija Kocuvan, Vina Avos
Sovjak 30, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici
M: +386 41 965 469 (Jože)
W: https://www.avos.si/
E: info@avos.si

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@vagabundo.si.